De Ware Kijk Op .. Deel II

De Ware Kijk Op … Deel II is in 1999 als laatste werk van Albert Delahaye uitgegeven door de Stichting Albert Delahaye. Het manusscript van 1987 is onverkort overgenomen behoudens taalkundige correcties. Dit boek van Albert Delahaye baseert zich vooral op de teksten van de klassieke schrijvers en gaat slechts gedeeltelijk over andere bewijslast. In dit boek worden de dwaalwegen van de historische naamkunde behandelt en aangetoond wordt dat alle door de klassieke schrijvers genoemde namen in Frans-Vlaanderen thuishoren. Germania wordt op zijn juiste locatie teruggebracht en niet in het huidige Duitsland gesitueerd. De Renus wordt aan de hand van de teksten op een andere plaats gesitueerd als de huidige Rijn. De Frisia en de Saxones waren stammen die in het huidige Noorden van Frankrijk operereerden. De noormannen worden in een overtuigend hoofdstuk verklaard als de Northmanni of bewoners van het huidige deel van Frans Vlaanderen. Daar zijn ook vele graven die door de Antropologen en Archeologen zonder enige twijfel duiden op lokale bewoners. Verder wordt het Bronnenboek van Nijmegen besproken en St. Willibrord. Al met al een totaal andere visie van de geschiedenis van de Lage Landen waarbij keiharde bewijzen aangevoerd worden waar men gewoon niet meer kan ontkennen dat er veel grondig mis is met de historie van Nederland.

Gebonden; 1999, 648 bladzijden

Meer over de Ware Kijk Op … Deel II

UITVERKOCHT