Contact

Verantwoording, Sponsor en Contact

per Email

Stuur een e-mail naar info@albertdelahaye.nl als u een vraag heeft of een bestelling wilt plaatsen.

dinkytoy.jpg

Verantwoording

Deze site is ontstaan als eerbetoon aan het reusachtige werk dat mijn vader heeft verricht voor de ware geschiedenis van Nederland. Al die keren dat ik bij hem op de werkkamer zat te spelen met mijn Dinkey Toy besteedde hij aan het typen van de boeken. Duizende fiches waarop namen van plaatsen en teksten heb ik voor hem gerangschikt. Hij heeft vele typemachines versleten waaronder een volgens de reclame zogenaamde onverslijtbare Remington. Toen deze machine gereviseerd moest worden heeft de kantoormachinehandelaar hem een andere machine verkocht omdat de Remington niet meer te maken was. Te ver versleten meneer………

40 jaren studie

Vanaf 1947 tot 1987 (40 jaar!!!) is hij in zijn vrije tijd voortdurend bezig geweest met de historie van Nederland. In “diensttijd” produceerde hij aan de lopende band inventarissen van de archieven die onder zijn beheer stonden. Bovendien publiceerde hij 10 tallen grote en kleine boeken over de historie van Nassau Brabant. Zeker na zijn pensioen zat hij voortdurend in Archieven, Abdijen en Musea in Noord Frankrijk te spitten naar de waarheid.

Rechtvaardig

Hij was een rechtvaardig mens, precies zoals zijn eigen vader, niet flauw, zeker niet voor zijn kinderen en bovenal waarheidszoekend. Taalkundig zeer begaafd. Hij sprak vloeiend Frans en Duits. Beheerste natuurlijk vanwege zijn opleiding uitvoerig Latijn en Grieks en las oud schrift alsof het gedrukt stond. Toen ik hem later vroeg hoe hij dat zo snel kon lezen antwoordde hij dat archiefwerk een goede leerschool is voor het lezen van oud handschrift. Op het laatst van zijn leven wilde hij nog met een computer leren werken maar hij hield het toch maar bij de typemachine. Verschillende fiches heb ik op mijn eerste computer in een data base voor hem verwerkt en zo kwam er iets meer vaart in zijn onderzoek. Jarenlang zagen we elkaar vaak bij de koffie omdat ik destijds een snelle kopieermachine had staan waarvan hij veelvuldig en dankbaar gebruik heeft gemaakt.